måndag 21 februari 2011

tzatsiki

OBS. jätte recpet! men man kan ju fila ner det om man inte vill göra så mycket. ;)

1hink turkisk yogurt
1,5 gurkor
4-5vitlöksklyftor (obs igen jag älskar vitlök så prova dig fram!)
några droppar vinäger
olivolja
svartpeppar
salt

Gräv ut yogurten i en skål och rör den slät med olivolja. (svårt att säga hur mycket men det märker du)
Riv gurkan och salta den ganska friskt. Kläm ut så mycket vatten det går med händerna och lägg sedan gurkan på en ren bakhandduk och vrid ut så mycket du bara orkar. (Beroende på hur lat man är så kan man nöja sig med att bara pressa bort gurkvattet med händerna)
Pressa vitlöken i yogurten och smaka av tills du är nöjd med styrkan, tänk på att den blir något starkare efter en stund.
2-3droppar vinäger och skruva på nymalen svartpeppar. Fortsätt smaka på den. ;)
När du är nöjd med smaken häver du i gurkan och rör runt.
Godast efter någon timme i kylen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar