fredag 25 februari 2011

Pizza

Botten:
2ägg
1/2 dl grädde
3msk fiberhusk
1/2tsk bakpulver
2msk olivolja
1,5dl riven ost.

Vispa äggen med grädden och oljan, tillsätt bakpulver och fiberhusk. Rör ordentligt!
Sätt sen i osten och låt smeten svälla i 10-20 min.
Sätt bakplåtspapper på en plåt och smeta ut en stor eller flera små "pizza bottnar" och grädda i ca 10min eller tills den är gyllenbrun. Ta ut den och låt den svalna.

Tomatsås:
1burk krossade tomater
1vitlöksklysta
1-2msk tomatpure
oregano
olivolja
lite salt

koka ihop alla ingredienser och rör den slät med lite olivolja. Smaka av med salt

Pesto:
färsk basilika ca 50-70 gram
2vitlöksklyftor
2msk pinjenötter
50g parmesan riven
olivolja
salt och peppar

Mortla ihop allt till en sörja

Att ha på:
tomatsås
Mozzarella ost i skivor
Skivade tomater
Pesto
Skinka
riven ost

Varva allt på pizzan och och in i ugnen 200g ca 20-25min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar