3kyckling fileér
1burk kokosmjölk
1/2 paprika
1dl vatten kastanjer (valfritt)
chili färsk eller torkad
lite soja
(tips är sambal olek i om man gillar starkt)
Släng in kyckling fileerna på en plåt i ugnen 200g ca 1h. Gör detta helst innan du är vrålhungrig!
När kycklingen är klar och helst kall nog att tas i så delar du den i mindre bitar och lägger dom i en wokpanna.
(alternativ nr2 är att man har tinat kyckling fileerna dagen innan och steker dom direkt i pannan i mindre bitar)
Stek runt kycklingen i wokpannan tillsammans med paprikan och vattenkastanjerna tills paprikan mjuknat lite.
När paprikan är mjuk häller du i kokosmjölken och låter de koka upp lite försiktigt.
Kasta i så mycke chili du vill ha och eventuellt sambal olek. Var försiktig för chili är lurigt så sätt lite åt gången, vänta en stund och sen smaka av!
Använd sojan som salt i grytan och låt den stå och puttra med lock riktigt länge så den blir sådär extra god.
Serveras med kokt blomkål enligt min smak men annars går det bra med wokgrönsaker (OBS akta kolhydraterna i dom) eller vitål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar